Broschyrer

och publikationer

Skattereduktion

Skatteavdrag när du ger en gåva
Från och med 1 juni 2019 får du dra av på skatten om du under ett år skänker minst 2 000 kronor till en eller flera ideella organisationer. För att gåvan ska vara avdragsgill behöver organisationen vara godkänd som gåvomottagare hos Skatteverket.

Insamlingsstiftelsen Caminul Felix blev godkänd som gåvomottagare från och med 1 januari 2020.

Skatteavdraget är på 25% och du behöver skänka minst 200 kronor per gåvotillfälle för att gåvan ska vara avdragsgill. Maxbeloppet är 6 000 kronor per år vilket innebär att du har möjlighet att få tillbaka upp till 1 500 kronor varje år.

Ett räkneexempel
För att gåvan skall vara godkänd för skattereducering måste gåvan uppgå till minst 200 kronor per gåvotillfälle. Ger man 150 kronor/månad blir gåvan under året 1800 kronor och är därför inte godkänd för skattereduktion. Om du ökar gåvan till 200 kronor/månad blir gåvan under ett år 2400 kronor. På den summan får du nu göra ett skatteavdrag på 25% vilket blir 600 kronor. Det betyder att din ”kostnad” blir fortfarande 1800 kronor, men Caminul Felix har fått en ökad gåva på 600 kronor, vilket är så betydelsefullt då vi kan öka våra insater för de mest utsatta – barnen.

Passa därför på att öka din månads gåva!

Förutsättningar för att få skattereduktion:
För att kunna ta del av skattereduktionen behöver du ha fyllt 18 år och ha ett personnummer registrerat hos oss som gåvan kan kopplas till. Om gåvan ges via Swish får vi inte tillgång till ditt personnummer per automatik. Kontakta oss därför gärna för att lägga till ditt personnummer i vår databas. Det gör att du kan ge din gåva på det sätt du själv önskar!

I korthet gäller följande:

   • Ge en gåva på minst 200 kronor vid varje tillfälle.
   • Skänk minst 2 000 kr sammanlagt under året. Det kan vara till en eller flera godkända gåvomottagare.
   • Maxbeloppet för avdragsgilla gåvor är 6 000 kronor, och avdraget för skattereduktionen omfattar 25% av ditt totala gåvobelopp under året.
   • Du som givare behöver inte informera Skatteverket, Caminul Felix skickar in kontrolluppgifterna.
   • Vi behöver få ditt personnummer för att kunna koppla inbetalningen till din deklaration.

När kommer återbärningen?
Skatteavdraget redovisas i deklarationen året efter att gåvan givits. Det innebär att gåvor som ges mellan 1 januari och 31 december innevarande år kommer att synas i inkomstdeklarationen året efter. En kontrolluppgift skickat ut till er efter årsskiftet som bekräftar den totala summan på era givna gåvor under året som överstiger 200 kronor vid varje gåvotillfälle. Gåvobeloppet tillfaller inte Caminul Felix utan dig som gåvogivare.

Ge liv, bli fadder

Om du väljer att bli en fadder kommer du att göra skillnad i ett…

Läs mer…

Ge en gåva så vi kan bygga vidare

För endast 300:- SEK kan du hjälpa oss att expandera och utveckla vårt arbete...

Läs mer…

Låt oss bygga något utöver det vanliga

Hjälp oss bygga hem för våra unga vuxna. Bli en del av Felix Habitat…

Läs mer…

Caminul Felix Sverige

Box 311 (Vallgatan 15)
573 24 Tranås

Kontakt:
Maria & Jörgen Lindberg

Rumänien

Bankgiro: 900-6495
SWISH: 123 900 64 95

Thailand

Bankgiro: 900-1264
SWISH: 123 900 12 64