Min berättelse

berättelser om förvandlade liv

 

Timea Petricia

Jag heter Timea, jag har bott på Caminul Felix sedan jag var sex år. Jag föddes i en stökig familj, med många familjeproblem. Jag bodde med min mamma och hennes familj. Min pappa satt alltid i fängelse. När jag var fem år gammal begick min mamma av okända skäl självmord och sex månader efter hennes död dog min mormor för att hon var sjuk. Kvar fanns jag, som bodde med min farfar. Han arbetade hela dagen, så jag vr ensam i huset hela dagen.

En av våra grannar såg att det inte var lätt för mig att stanna hemma själv hela dagen, så han berättade farfar om Caminul Felix. Min farfar tog mig till Caminul Felix, där mitt liv kom att förändras helt. Jag fick en ny familj och föräldrars kärlek, en mor, en far och sexton syskon. Förutom familjen och kärleken som jag hittade, möte jag också Gud här.

När jag blev äldre förstod jag att man inte kan leva detta liv utan Gud, så jag accepterade honom i mitt liv när jag var tolv år gammal och lät döpa mig vid femton. Senare kom det en svår period i mitt liv, när jag hade många personliga problem och hälsoproblem och jag visste inte hur jag skulle hantera dem. Så det enda sättet jag visste och som jag under nattens timmar tänkte på var självmord. Jag tänkte på min mamma och på det faktum att hon hade begått självmord. Men Gud påminner mig ständigt om att jag är dyrbar i hans ögon, att han älskar mig och att jag har en ny framtid. Tack Gud, jag tog inte det felaktiga steget.

Efter att jag var klar med gymnasiet ville jag studera journalistik eller musik på universitetet i vår stad, men Gud öppnade en annan väg för mig, så jag studerade journalistik vid Östeuropa Bibelskolan i Oradea. Jag valde denna bibelskola så att jag kan växa i min relation till Jesus och att lära mig om media i en kristen miljö.

Men Gud välsignade mitt liv ännu mer när jag träffade Răzvan som också gick på samma skola, en pojke som studerade teologi. Med Guds hjälp ingick vi äktenskap den 29 maj 2010. Jag är tacksam för Gud för att han har förändrat mitt liv, för att gav mig en ny framtid och att han tog hand om mig genom min Felix-familj.

Timea Petricia

Razvan & Timea med sin lilla dotter. Bild: Privat

Caminul Felix Sverige

Box 311 (Vallgatan 15)
573 24 Tranås

Kontakt:
Maria & Jörgen Lindberg

Rumänien

Bankgiro: 900-6495
SWISH: 123 900 64 95

Thailand

Bankgiro: 900-1264
SWISH: 123 900 12 64